Nimeni on Monica Penttala ja olen työskennellyt fysioterapeuttina omassa yrityksessäni vuodesta 2002 lähtien. Kun tapaan asiakkaitani, kuuntelen heitä saadakseni mahdollisimman hyvän käsityksen oireiden tai kipujen syystä. Minusta on tärkeää, että asiakas kokee tulleensa nähdyksi ja kuulluksi ja että hän saa tarvitsemansa avun.

Viihdyn erittäin hyvin työssäni ja pidän siitä, että saan auttaa ihmisiä heidän oireissaan ja kivuissaan. Parhaimpia hetkiä, jotka antavat minulle iloa työssäni ovat ne hetket kun näen hymyn palaavan asiakkaan kasvoille kun kipu häviää, kun näen, että asiakas kävelee ilman kipua selässään, kun asiakas kykenee harjoittelemaan kivutta tai kun saan olla mukana kun asiakas aivohalvauksen jälkeen pystyy nousemaan sängystä tai pärjää omatoimisesti WC:ssa.  Minulla on yli 20 vuoden työkokemus ja olen tuona aikana saanut paljon tietoa ja kokemusta, mutta voin kuitenkin päätyä tilanteisiin, joissa huomaan, ettei oma osaamiseni riitä. Silloin järjestän niin, että asiakas pääsee lääkäriin tai henkilölle, joka paremmin pystyy auttamaan häntä. Yhteistyö muiden ammattiryhmien, sairaalahenkilökunnan, työpaikalla olevien ihmisten ja perheenjäsenten kanssa on joskus tarpeellista ja teen yhteistyötä mielelläni pystyäkseni auttamaan asiakasta.

Minusta jokainen ihminen on ainutlaatuinen ja siksi haluan myös antaa henkilökohtaista ja ainutlaatuista fysioterapiaa jokaiselle asiakkaalle. Tutkimus- ja käsittelymenetelmät, joita käytän, ovat standardoituja ja pohjautuvat tutkimuksiin, mutta valitsen niistä ne, jotka ovat sopivimpia asiakkaalle. Asiakas joutuu usein aktiivisesti osallistumaan fysioterapiaan ottamalla vastuuta siitä, että hän itse toteuttaa harjoitteita tai liikkeitä saadakseen oireet tai kivun poistumaan. Olen huomannut, että asiakas motivoituu tähän jos ohjeet ovat henkilökohtaiset.

Olen hankkinut fysioterapiakoulutukseni Helsingissä (Svenska sjukvårdsinstitutet i Helsingfors) ja valmistuin sieltä 1994. Siitä lähtien olen kouluttautunut ja suorittanut useita fysioterapiakursseja ja fysioterapian erikoiskoulutuksia.

Yksi erikoisalani on tuki- ja liikuntaelinten fysioterapia, eli fysioterapia lihasten ja nivelten kivuille ja oireille. Erikoiskoulutuksia tällä alueella ovat m.m.:

  1. OMT- ortopedinen manuaalinen terapia
  2. OMI- orthopaedic medicine international (kansainvälinen ortopedinen lääketiede)
  3. MDT- McKenzie terapia
  4. M.E.T Muscle energy technic (lihasten energiatekniikka)

Toinen erikoisalani on fysioterapia raskaanaoleville ja fysioterapia lantionpohjan oireille ja kivuille. Erikoiskoulutuksia tällä alueella ovat m.m.

  1. Lantionpohjan fysioterapian perus- ja jatkokoulutus
  2. Raskauden ajan ja synnytyksen jälkeinen harjoitus-kurssi
  3. Vatsan erkauma-kurssi
  4. Vatsakapselin ja lantionpohjan tutkimus ultraäänellä-kurssi
  5. Lantiopohjan tutkimuskurssi käyttäen biofeedback

Voit varata ajan minulle vaikka et olisikaan käynyt lääkärissä. Olen laillistettu fysioterapeutti ja minulla on oikeus antaa sinulle KELAn hyväksymä korvaus jos sinulla on fysioterapialähete. Korvauksen haet itse Kelalta, mutta minä annan sinulle kaikki tarpeelliset dokumentit hakemusta varten.